NTM inviger ny fabrik i Kalmar, Sverige!

Vi planerar att anställa 30-40 nya medarbetare under en tvåårsperiod och på sikt tillverka mellan 150–200 enheter per år, med all montering i Kalmar. Vi kommer även samarbeta med lokala underleverantörer för att stödja och utveckla regionens expertis.

Nyheter

05.06.2024
NTM inviger ny fabrik i Kalmar, Sverige!

Vi har officiellt invigt vår nya anläggning i Kalmar, Sverige. Under invigningen hölls tal som avslutades med en skål och bandklippning. Under dagen bjöds det på lunch och möjligheten att gå runt i lokalerna och diskutera med NTM-personalen.

Verksamhetsövergången

För att en stjärna skall tändas så behöver en annan slockna. Norba med historia ända från 1870-talet och som tillverkat sopbilar sedan 1937, avvecklas. GeesinkNorba, som Norba heter idag, har gått i konkurs i Holland och nu avyttras dotterbolagen. Vi på NTM har genomfört en verksamhetsövergång av det svenska bolaget där vi tar över personal, fastigheten i Kalmar, inventarier samt reservdelar.


En historisk händelse för NTM

Detta är en milstolpe för NTM, då vi välkomnar erfarna kollegor med hundratals års erfarenhet av sopbilstillverkning och eftermarknadstjänster. Denna satsning kommer att stärka vår närvaro på den nordiska marknaden, med förbättrade eftermarknadstjänster och en egen produktionsanläggning på vår största marknad, Sverige.

NTM Kalmar

I Kalmarregionen finns en lång tradition av sopbilstillverkning och hög kompetens inom industrin. Vi planerar att anställa 30-40 nya medarbetare under en tvåårsperiod och på sikt tillverka mellan 150–200 enheter per år, med all montering i Kalmar. Vi kommer även samarbeta med lokala underleverantörer och ta till vara på regionens expertis och utvecklas tillsammans.


Tack till alla involverade!

NTM tackar alla som har bidragit i denna process. Våra nya kollegor för deras vilja att samarbeta, våra nuvarande kollegor för deras stöd och välkomnande attityd. Tack även till vår nya hyresvärd, Kalmar kommun, och våra professionella leverantörer och samarbetspartners. Sist men inte minst, ett stort tack till våra kunder för ert fortsatta förtroende och stöd. Vi kommer fortsätta sträva efter att vara den bästa möjliga leverantören för er.